wat maakt wordpress zo populair

Wat maakt WordPress zo populair?

Wat is WordPress?

WordPress is een content management system dat gemakkelijk te installeren is, beheren en updaten. Je zou misschien denken dat je een internetexpert moet zijn of kennis dient te hebben van HTML of PHP, maar niets is minder waar; het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een webbrowser om in een handomdraai je eigen website op te zetten.

Nu werd WordPress voorheen vooral gezien als een blogplatform. Echter, vandaag de dag is het zo geëvolueerd dat het zich heeft ontwikkeld tot een zeer veelzijdige software waarmee je niet alleen een simpele blog aanmaakt, maar ook volledig functionele en dynamische websites en mobiele applicaties mee kunt creëren. WordPress is bovendien zeer zoekmachinevriendelijk, waardoor jouw website nog makkelijker gevonden kan worden door Google.

Het is wel aan te raden je WP website up-to-date te houden. Dus update je thema, plugins en WP installatie met grote regelmaat. Doe je dit niet dan is de kans erg groot dat je op den duur gehackt wordt. Waarom? Alle code is open source, dat wil zeggen voor iedereen in te zien. Weet je de code dan kan je kwetsbaarheden zoeken en misbruiken. Daarom is het zo belangrijk met regelmaat te updaten.

 

Wat maakt WordPress zo populair?

Een van de belangrijkste redenen: WordPress is geheel gratis! Je mag het volledig aanpassen naar wens. Dit is trouwens geen moeilijke opgave; er zijn duizenden thema’s, plugins en widgets te vinden waarmee jij je WordPress-website helemaal af kunt maken. En deze zijn allemaal heel eenvoudig te installeren; dit maakt WordPress dan ook zeer geschikt voor beginners.