Marcel Schellekens Schelpen Zoeken

Marcel Schellekens schilderijen

Marcel Schellekens is een van de veertig schilders die De KunstSalon rijk is. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Marcel Schellekens heeft zich tijdens en na zijn opleiding gespecialiseerd in etstechnieken. In zijn eigen typerende stijl maakt hij gebruik van drie basiskleuren rood, geel en blauw, die hij transparant over elkaar heen drukt. Een rijk scala aan kleurschakeringen ontstaat hierdoor. Toch zijn Schellekens schilderijen van olieverf vooral de basis geweest voor zijn typerende manier om later kleuretsen te maken.

De kleuretsen die hij maakt zijn kleurrijk en schildersachtig. De onderwerpen lopen uiteen van stadgeszichten tot strandscenes zoals in schelpen zoeken op het strand.

Marcel Schellekens schilderijen van olieverf

Voorafgaand aan zijn etsen maakt Marcel een voorstudie in olieverf op doek of paneel. Ook Schellekens schilderijen zijn uitgegroeid tot een zelfstandige kunstvorm. Momenteel heeft Marcel Schellekens zich gevestigd in Bergen in de voormalige atelierwoning van Mommie Schwarz. Hij heeft vanaf 1986 verschillende binnenlandse en buitenlandse exposities gehad. In 1994 won hij de publieksprijs Grafiek Nu.

Marcel Schellekens Schilderijen